DRENTSE COURANT

Van Veen

20 apr 1998

Vraag vandaag
De krant weet het antwoord op bijna elke vraag. Stuur uw vragen naar DGP, Vraag Vandaag, Postbus 36,9400 AA Assen.


Van Veen


Antwoorden op vragen, die in deze rubriek aan de orde komen, blijken vaak een bal aan het rollen te brengen, die uiteindelijk tot een vollediger beeld leidt. We ondervonden dat met de vraag over de attributen met de koe als thema en nu opnieuw met informatie over een tv-serie uit de jaren tachtig, waarin Herman van Veen speelde.


We behandelden die vraag enige weken geleden.(zie )
Een lezer beschikt over aanvullende informatie. De serie 'De wonderlijke avonturen van Herman van Veen werd rond 1978 uitgezonden. Spelers in de serie waren, behalve Herman van Veen, Harry Sacksioni, Hans van der Linden, Michiel Kerbosch, Martijn Alsters, Marlous Fluitsma en Erik van der Wurff. De liedjes uit de serie staan op een gelijknamige cd. De titels van enkele van de liedjes zijn 'En af en toe wat regen', 'Opzij', 'Pingpongsong, 'We zullen wel eens zien'. In de serie werd een lied gezongen, waarin de spelers zich voorstelden aan het meisje Els, dat was verdwaald en vervolgens allerlei avonturen met Herman beleeft. Naast de cd is er indertijd ook een boek uitgegeven met de zelfde titel.
Het boek is waarschijnlijk niet meer te koop, maar wellicht nog bij De Slegte verkrijgbaar. Het boek is uitgegeven door de Gooise Uitgeverij in Bus- sum. Het ISBN-nummer is 90 269 15330. Informatie over Herman van Veen is ook verkrijgbaar bij zijn productiemaatschappij Harlekijn Holland Dp de Berg 6,3956 BD Leersum, tel. 0343-460144.

In het boek 'In Vogelvlucht', uitgegeven door Harlekijn Holland, staat de volledige discografie en andere informatie van Herman van Veen. ISBN-nummer 90 6386 102 8.
Ook op internet is informatie over de artiest te vinden.