DRENTSE COURANT

Herman van Veen

20 mrt 1998

Vraag vandaag
De krant weet het antwoord op bijna elke vraag. Stuur uw vragen naar DGP, Vraag Vandaag, Postbus 36,9400 AA Assen. Herman van Veen


In het begin van de jaren negentig (?) is er op tv een serie geweest waarin Herman van Veen speelde. Waarschijnlijk is deze serie door hemzelf geschreven. Ook speelden zijn ex-vrouw Marlous Fluitsma, Erik v.d. Wurff en een hond (St. Bernhard) hierin een rol. Hoe heette deze serie en is de titelsong nog ergens verkrijgbaar? Mijn zoon (nu 15 jaar) herinnert zich de serie B.B. de Beer. Is dit dezelfde serie?


We hebben ge´nformeerd bij het Nederlands Audiovisueel Archief. U bedoelt waarschijnlijk de serie 'Herman en de Zes'. Dit was een serie, waarin de muziek een belangrijke rol speelde. Spelers in de serie waren ondermeer Herman van Veen, Marlous Fluitsma, Michiel Kerbosch, Harry Sacksioni, Erik van der Wurff, Hans Koppes en Ger Smit. De serie werd in het begin van de jaren tachtig uitgezonden door de KRO.
Over een titelsong, die al of niet nog verkrijgbaar zou zijn, hebben wij geen informatie kunnen vinden. U kunt zich hiervoor het beste bij een platenzaak vervoegen en vragen naar de muziekuitgever van Herman van Veen. Voor zover wij konden nagaan heeft Van Veen zelf indertijd de maatschappij Harlekijn Produkties opgericht.

zie ook