STORY

Scheiding kost Herman van Veen zijn droomboerderij

1 sep 1994

Irene, verdwijnt nu ook Herman van Veen uit Soest. De cabaretier besloot zijn droomboerderij in Soest voor 1,6 miljoen te koop te zetten. In de gemeente wordt vólop gespeculeerd ove de financiele zorgen, de prinses en over zijn eige huwelijksleven?


In Soest wordt volop gespeculeerd over waarom Herman van Veen zo ineens heeft besloten zijn fraaie woonboerderij met 3200 vierkante meter grond te koop aan te bieden. De kleinkunstenaar, die met veel succes steeds vaker in het buitenland optreedt, zou het zonde vinden om in eigen land zo'n bewerkelijk bezit aan te houden. Maar in Soest worden ook nog andere redenen genoemd. De liefdesbreuk met Marlous Fluitsma zou ermee te maken hebben. Hermans nieuwe vriendin Gaetane Bouchez zou niet willen wonen op de plaats waar hij ooit gelukkig was met zijn vorige liefde. En een enkele ingewijde kent nog een reden: sinds Hermans goede vriendin prinses Irene Soest verliet zou hij nauwelijks nog enige binding voelen met deze gemeente.

De monumentale woonboerderij was de grote trots van Herman. Hij kocht het object eind jaren tachtig en liet het grondig verbouwen. In een van de vele bijgebouwen werd een luxe gastenverblijf ingericht, waar je op zich al riant zou kunnen wonen. Dat deed Herman dan ook, vaak in gezelschap van vriendin Gaetane Bouchez, terwijl ex-vrouw Marlous Fluitsma en haar nieuwe vriend Dries Fortuin de beschikking hadden over de boerderij. Nadat hij het landgoed, dat gelegen is aan de rivier de Eem, had aangekocht, liet Herman het helemaal verbouwen. Volgens een opgave van makelaar Van Breukelen werden de duurste materialen gebruikt. Zo heeft de boerderij een moderne keuken met alle denkbare, luxe apparatuur, een grote living van 50 vierkante meter met uitzicht op de rivier. Verder werd het bijgebouw voozien van een sauna, een Turks bad en Whirlpool. Een drijvende, eigen aanlegsteiger en twee grote schuren horen ook nog bij het bezit.

Opmerkelijk is dat van de oude hooiberg een 'carport' werd gemaakt. Het was overigens prinses Irene die Herman destijds op het pand attent maakte. Zij woonde er niet ver vandaan, in de oude villa van de particuliere secretaris van haar moeder, en het leek haar gezellig als haar goede vriend Herman bij haar in de buurt kwam wonen. Lang heeft Herman evenwel niet van zijn boerderij kunnen genieten. De waarschijnlijk muzikaalste van onze cabaretiers bivakkeerde veel in het buitenland. In Duitsland zorgen zijn optredens voor uitverkochte zalen, en ook tijdens een onlangs afgesloten tournee door Canada oogstte Herman enorm veel succes.

Het zou allemaal niet zo'n probleem zijn geweest. dat de boerderij het meestal zonder de optredende herenboer moest stellen, als zijn huwelijk met Marlous maar stand had gehouden. Toen dat op de klippen liep ten tijde dat zij de rol van Helen Helmink in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' speelde, veranderde de situatie grondig. Beide echtelieden vonden snel een nieuwe relatie. Marlous nam haar minnaar, de alternatieve huisarts Dries Fortuin, mee naar iedere party. En Herman van Veen op zijn beurt meldde, dat hij was gevallen voor de charmes van de Gaetane: een van de danseressen uit zijn theatershow. Het werd steeds gezelliger en drukker in de boerderij, dat wel, maar vrienden vroegen zich al snel af of het pikante samenleven van verliefden en ex-geliefden lang stand kon houden. Met het niet- verhullende bord 'Te Koop' in de tuin, lijkt die vraag nu afdoende beantwoord...(mededeling webmaster CJ: lees ook).