Gooi en Eemlander

Soester bedrijf ten onrechte genoemd in boulevardblad

Van Breukelen Vast-goed boos op Story na verhaal over Herman van Veen

8 sep 1994

Bij Van Breukelen Vast-goed, gevestigd aan de Koninginnelaan, zitten ze er een beetje mee in hun maag: Het populaire boulevard- blad Story noemde Van Breukelen in één adem met de boerderij van Herman van Veen in Soest, en daar klopt niets van.


Story pakte enige tijd geleden uit met een artikel over de beroemde cabaretier, ie door allerlei breed-uitgemeten privé-omstandigheden - waarvan het waarheidsgehalte op zichzelf al uiterst dubieus is - gedwongen zou zijn zijn Soester onderkomen van de hand te doen. In het artikel werd gesuggereerd dat Van Breukelen de boerderij "in de verkoop" had en werden allerlei details over de inrichting genoemd, waaronder uitzicht op de Eem en een eigen aanleg- steiger.

Van Veens boerderij staat midden in het land, dus dat klopt al niet.. Story heeft het pand vermoedelijk verward met een andere boerderij (wél aan de Eem), die voor 1,6 miljoen te koop is bij Van Breukelen Vast-goed. "We zijn er behoorlijk van geschrokken," laat Susan Koppies van Van Breukelen weten. "Maar we kunnen er echt niets aan doen. Het verhaal is gewoon verzon- nen." In overleg met Van Veen zal het boulevardblad gevraagd worden het ar- tikel dan ook onverwijld te rectificeren.

Profileren

Van Breukelen Vastgoed, zoals de firma sinds kort officieel heet, wil zich graag profileren, maar niet met publiciteitsstunts a la Story. "Wij hebben dat ook niet nodig, want we zijn een modern kantoor, dat onafhankelijke adviezen geeft en veel in zijn mars heeft." Van Breukelen Vastgoed houdt zich overigens niet alleen met de verkoop van onroerend goed bezig, maar is als vanouds ook zeer sterk in hypotheken en verzekeringen. "Met kennis van zaken", zoals de nieuwe slogan luidt.