Limburgs Dagblad Muzikant, dirigent Nard Reijnders geridderd 30 aug 2009

Muzikant, componist en dirigent Nard Reijnders (57) uit Broekhuizenvorst is zondagmiddag benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Reijnders heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van muziek. De geboren Venlonaar heeft ontelbare optredens en opdrachten, zowel lokaal, regionaal, nationaal en internationaal, op zijn naam staan.

Nationale bekendheid verwierf hij in 1975 toen hij met blazers en gemengd koor het lied ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ van Joost Nuissl begeleidde. Het lied behaalde een hoge plek in de nationale hitparade.

Reijnders schreef verder muziek voor onder meer toneelstukken, de film ‘Nachtvlinder’ en de tv-documentaire Ulumka’an die werd onderscheiden met een Gold Award op het filmfestival Charleston USA. De Broekhuizenvorstenaar werkte verder meer dan twintig jaar samen met Herman van Veen met wie hij in vrijwel alle beroemde zalen optrad zoals Carnegie Hall New York, Olympia Parijs en Queen Elisabeth Hall London. Reijnders is verder de drijvende kracht achter Klassiek op Locatie, de reeks klassieke concerten die jaarlijks op bijzondere en historische plekken in Noord-Limburg wordt gehouden.