New World
InHorst
Nard Reijnders (57) benoemd tot ridder 30 aug 2009

Nard Reijnders is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 57-jarige Broekhuizenvorstenaar kreeg vanmiddag de bijbehorende versierselen door burgemeester Kees van Rooij uitgereikt in het Parkhotel te Horst.

Reijnders is geboren in Venlo en getogen in Broekhuizenvorst, terwijl zijn werk hem over de hele wereld heeft doen komen. Daardoor en met hoogstaande muzikale uitingen draagt hij op een indirecte wijze zijn afkomst en dus ook de gemeenschap en de gemeente Horst aan de Maas uit. De hoeveelheid optredens en opdrachten, zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal, zijn ontelbaar. Vaak stelt Reijnders zijn diensten ook nog ter beschikking om in opdracht van en in samenwerking met amateur-muziekgezelschappen uit de gemeente een mooi concert ten gehore te brengen bij jubilea en speciale gelegenheden.


Herman van Veen


Als uitvoerend musicus is Reijnders veelal bekend van zijn meer dan twintigjarige samenwerking met Herman van Veen, met wie hij in vrijwel alle beroemde zalen optrad (onder andere Carnegie Hall New York, Olympia Parijs, Queen Elisabeth Hall Londen). Daarnaast werkte hij in studio’s of bij speciale gelegenheden met vele andere artiesten, onder wie Freek de Jonge, Robert Long, Jaap van Zweden, Rosenberg Trio, John Bröcheler, Cor Bakker en in andere samenstellingen, onder andere het Metropole Orkest, Limburgs Symfonie Orkest, Orkest van Het Oosten en bigbands.


Klassiek op Locatie


Ook concepten met een blijvend karakter ontstaan uit de creatieve koker van Reijnders. Zo initieerde hij en is hij artistiek manager van “Klassiek op Locatie”. Noord-Limburg is een fantastische regio aan de boorden van Maas tussen de Peel en de Duitse grens. Een gebied van rust, natuur en cultuur met een rijke historie en prachtige authentieke locaties. Op onverwachte en pittoreske plekken die cultuurhistorisch, architectonisch of landschappelijk een bijzondere waarde hebben, worden in de maanden juli en augustus, deels in de openlucht, jaarlijks concerten georganiseerd. Nederlandse solisten en ensembles met een succesvolle carrière ver over de grenzen, buitenlandse musici die Nederland aandoen, soms voor dit ene concert. In alle gevallen kan er geluisterd worden naar topmusici van internationale allure, musicerend op verrassende plekken. In sommige gevallen spelen de befaamde musici met jongeren en amateurs van Noord-Limburgse muziekgezelschappen. Deze concertserie wordt georganiseerd door Stichting Klassiek op Locatie, naar een idee van de heer Reijnders.


Straatkinderen van Rio de Janeiro


Reijnders is een zeer sociaal en bewogen man, die ondanks zijn druk bestaan ook aandacht schenkt aan de minder bedeelde medemens en in het bijzonder actief is als ambassadeur voor de straatkinderen van Rio de Janeiro.