AD/Utrechts Nieuwsblad Danser Hans Kunze heeft de smaak goed te pakken 20 november 2009

Het gaat goed met Hans 'de danser' Kunze! Kent u hem nog? Op warme dagen gaat hij 's morgens dansen in de tent op Lepelenburg, nadat hij er eerst heeft gebezemd, 's Avonds keert hij terug om gitaar te spelen.


Hij vertelde in Stadsleven over zijn grote droom: dansen voor publiek, met zijn gitaar, alsof het zijn vrouw is. Dansen, zo gaat hij de stress te lijf en rekent hij af met zijn burn-outverleden. Afgelopen week heeft hij zijn tv-debuut gemaakt. Bij Man bijt hond.

Hij is in opperbeste stemming. Laatst was hij bij een optreden van Herman van Veen. Die keer dat Van Veen in opspraak raakte door zijn uitspraken over Geert Wilders en diens PVV.
„Hij sprak me aan en vroeg waarom ik zat te piekeren. Waarop ik zei dat hij me diep had geraakt. Ik vertelde hem over het dansen en m'n dochtertje. Ik voel me erg met Herman verwant. Ik ben een Duitster in Nederland. Hij is een Nederlander die vaak in Duitsland is."
De ontmoeting met Herman van Veen, 'de voorbeeldige kunstenaar', en zijn optredens in Stadsleven en bij Man bijt hond hebben Hans wakker geschud.

„Ik wil me niet langer verschuilen. Ik ga op straat muziek maken. In België, Duitsland en hier in Utrecht. En ik blijf dansen met alle groepen waar ik nu al mee dans. En ik ga met een choreograaf aan de slag om de dans met mijn gitaar uit te werken! Ik heb er zin in!"

Mooi Hans, we houden je in de gaten!