AD/UN Beeld van Jos Brink bevindt zich in goed gezelschap 18 april 2009

Een beeld van cabaretier en televisie- presentator Jos Brink staat sinds gisteren in het theater waarmee hij zo'n bijzondere band had: Carré in Amsterdam.


Weduwnaar Frank Sanders onthulde, samen met wethouder Carolien Gehrels, de 'kop' van zijn in 2007 overleden partner. Bij de plechtigheid waren enkele tientallen collega's uif de theaterwereld, vrienden en familieleden aanwezig.

Sinds het eind van de jaren '70 eert Carré artiesten met een beeld. Toon Hermans, Herman van Veen en André van Duin gingen Brink voor.

Beeldhouwer Kees Verkade maakte in 2004 de kop van Van Duin en nu ook die van Brink.

Sanders zei na de onthulling van het beeld dat hij ernaar kan kijken 'zonder dat hét pijn doet". Het werk laat volgens hem veel aspecten van de kunstenaar Brink zien.

Jos Brink (1942-2007) trad graag op in Carré. Toen het theater in 2004 werd gerenoveerd, kwam Brink volgens directeur Hein Jens regelmatig kijken of het goed ging met zijn geliefde theater. Brink lag er na zijn overlijden in 2007 ook op- gebaard.

Brink brak in de jaren '70 door met zijn cabaret tekstpierement, waar Frank Sanders ook deel van uitmaakte. Hij werd een bekende televisiepersoonlijkheid.
Zo presenteerde Brink onder andere de populaire tv-show Wedden Dat... en maakte hij in de jaren '80 zijn eigen musicals. Voorbeelden hiervan zijn Amerika-Amerika en Max Havelaar.