Huis aan Huis (Enschede) Voorschot op Wilminkfestival 13 mei 2009

ENSCHEDE - Het is vijf jaar geleden dat dichter/schrijver Willem Wilmink overleed. De rasechte Enscheder wordt in zijn eigen stad dit jaar geerd met een omvangrijk festival. Op 4,5,6 en 7 juni verleent een keur aan Nederlandse artiesten belangeloos medewerking aan liet eerbetoon dat op 11 juni ook Zwolle aandoet. Herman van Veen nam al een voorschot op het festival met de lancering van een aan Willem Wilmink gewijde cd.


Van Veen was bevriend met Wilmink en is een groot bewonderaar van zijn werk. Het was vr hem niet zo'n moeilijke beslissing om aan de slag te gaan met een cd waarop liedjes op teksten van Wilmink zijn te beluisteren. Dinsdag 12 mei was Van Veen in Enschede om de presentatie van de cd kracht bij te zetten. Radiomaker en presentator Frits Spits was ingevlogen om het eerste exemplaar uit handen van de cabaretier in ontvangst te nemen.

Voor het Willem Wilmink Koor was de presentatie eenbelangrijke gebeurtenis. Niet alleen mocht het koor bij de presen- tatie van zich laten horen.
Ook op de nieuwe cd 'Uit de tijd gekomen' is het nog jonge koor te beluisteren. Een aantal weken geleden verraste het Willem Wilmink Koor Van Veen met een serenade in het Muziekkwartier. De grote kleinkunstenaar was zo onder de indruk van het koor dat hij de zangers destijds gelijk uitnodigde om mee te werken aan de cd. "En hij heeft dus woord gehouden", yertelt Caria Hos, oprichter van het koor enthousiast. "We mochten zelf een opname maken en die heeft hij gebruikt bij het lied . 'Uit de tijd gekomen', inderdaad het titellied van de cd. Ik ken Herman van Veen persoonlijk en bij het koor zingen we teksten van Wilmink die door Van Veen op muziek zijn gezet. Onze dirigent heeft ze dan weer bewerkt en dit wilden we Heman van Veen wel eens laten horen. Hij was echt enthousiast n vroeg ns gelijk spontaan voor de cd." Het koor houdt er nog meer aan over. De opname werd gemaakt door Bert Kuipers van Quasimodo, de vroeger-begeleidingsband van Wilmink. Dit contact gaaf k tot gezamenlijke optredens leiden.