AD
Van Veen: Erg geschrokken van reacties op PVV-kritiek 10 nov 2009

HILVERSUM - 'Ik ben geschrokken en bang.' Dat zei Herman van Veen maandagavond in de talkshow van Pauw & Witteman na de duizenden reacties die hij kreeg naar aanleiding van zijn uitspraken over de PVV.
Bij een herdenking van de val van de Berlijnse Muur sprak de 64-jarige zanger zondagavond in het Utrechtse Academiegebouw.
Een paar honderd toehoorders hoorden van Veen zeggen dat de PVV een bedreiging voor de democratie in Nederland zou zijn, omdat partijleider Geert Wilders geen leden in zijn partij toestaat en alleen donaties accepteert. Volgens de zanger heeft het dagblad De Telegraaf dit vervolgens 'verkeerd uitgelegd.'

'Ik heb nooit de intentie gehad mensen te kwetsen, ik wilde alleen maar duidelijk maken dat de huidige structuur van de PVV niet deugt. Dat de partij ervoor moet waken niet te worden als de NSB. Je moet die uitspraken natuurlijk ook plaatsen in de setting van zo'n avond, ' aldus Van Veen. 'Ik ben geen politicus maar gewoon een zanger en een vader die zijn zorg uit over de ontwikkelingen bij die partij.'

Van Veen zei geen spijt te hebben van zijn uitspraken, maar zegt wel bang en verbijsterd te zijn door de vele vervelende reacties en bedreigingen die hij ontving. (MV)


"Ongelooflijk jammer dat het zo is uitgelegd"
Herman van Veen