Nieuwsblad van het Noorden

'Neef van Jacques Brel' voor de zesde keer in Parijse schouwburg

1 juni 1991

Al dat gezeur over het Europa zonder grenzen kan Herman van Veen gestolen worden. Hij is de verpersoonlijking van het begrip eenwording. De Nederlandse entertainer verplaatst zich al jaren met riant gemak tussen Amsterdam, Brussel, Berlijn, Gropingen, Londen, Antwerpen en Parijs.


En waar hij zijn show ook brengt, komen de mensen kijken. Vaak in grote aantallen. Sinds de vorige week staat Herman van Veen voor de zesde keer in zijn carrière in Parijs op het toneel. Niet in het Palais de Glacé waar hij de Fransen voor 't eerst ontmoette en evenmin in de vermaarde schouwburg I'Olympia, het wereldpodium waar hij een reputatie vestigde en het recht verwierf om terug te komen naar Parijs.
Ditmaal treedt Van Veen op in het kleinere, knusse theater TLP Dejazet aan de Boulevard du Temple. Tot en met zaterdag 8 juni geeft hij daar vijf voorstellingen per week.
Het programma loopt goed. Hoewel hij in Frankrijk nog niet zo populair is als bij onze oosterburen — waar hij de status van megaster geniet — heeft Herman van Veen ook in Parijs een aanzienlijke schare bewonderaars opgebouwd.
Op de openingsavond kreeg de 46-jarige Utrechtenaar een staande ovatie van het multinationale publiek.