Roseline Lemoine
Elsevier.nl
Fans woedend om PVV-uitspraken Herman van Veen 9 november 2009

Het online gastenboek van cabaretier van Herman van Veen is volledig onbereikbaar. Herman van Veen vergeleek afgelopen zondag de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders met de Nationaal Socialistische Beweging (NSB).

Herman van Veen noemt PVV een bedreiging voor de democratie.
Dit deed hij tijdens de herdenking van de val van de Muur in Utrecht afgelopen zondag, melden bezoekers aan dagblad De Telegraaf.

Ook vertelde Van Veen het publiek dat de PVV een bedreiging voor de democratie is omdat Wilders geen leden in zijn partij toestaat en alleen donaties accepteert. In een ingezonden brief aan de Volkskrant uitte van Veen uitgebreid zijn woede tegenover de PVV.
'Het verkiezingspamflet van de PVV spreekt over 'het fatsoen moet terug in onze samenleving'. Lijkt ons een goed streven, met name voor de PVV,' aldus Herman van Veen.

Uitspraken
Van Veens uitspraken schoten bij zijn fans in het verkeerde keelgat. In zijn gastenboek regende het kwade reacties.
'Hoe moet je reageren zonder te schelden, op iemand die twee miljoen mensen in dit land sympathie met de NSB toedicht. Mijn ouders hebben tegen de NSB gevochten en op de manier waarop nu politiek bedreven wordt zou een vergelijking van Pechtold, Van der Laan en ook Herman van Veen meer associaties oproepen met de nazi's,' aldus fan Dercks vanochtend in het gastenboek van Herman van Veen.