TC Tubantia
Daniel Cengiz
Inschrijving Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied geopend 4 december 2009

Liedjesschrijvers kunnen nu hun muzikale bijdrage insturen en in aanmerking komen voor de nieuwe Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Inschrijven voor deelname kan nog tot 31 maart 2010. De uitreiking vindt plaats op zondag 14 november 2010 in Enschede.


Enschede Promotie wil samen met Initiatiefnemers Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper aandacht vragen voor het betere Nederlandse kinderlied. Tevens willen zij eer bewijzen aan Willem Wilmink, die naast liedjes voor volwassenen ook schitterende kinderliedjes schreef.

De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van € 5000,-. Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die tussen maart 2008 en maart 2010 voor het eerst zijn uitgekomen op cd of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de onderscheiding in aanmerking. Liedjesschrijvers kunnen hun inzendingen opsturen naar de Stichting Willem Wilminkfestival, Hengelosetraat 90, 7514 AK Enschede. Kijk voor de voorwaarden op www.wilminkfestival.nl.

Het initiatief van schrijvers/tekstdichters Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper wordt gesteund door het comité van aanbeveling, dat bestaat uit Peter den Oudsten (burgemeester gemeente Enschede), Herman van Veen (zanger/cabaretier), Herman Finkers (zanger/cabaretier), Aad Meinderts (directeur Letterkundig Museum Den Haag), Jacques Klöters (presentator radioprogramma De Sandwich), Kick van der Veer (presentator radio- en tv-programma Andersmans Veren) en Vic van de Reijt (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar).
De Willem Wilminkprijs valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Willem Wilminkfestival en wordt gesponsord door Enschede Promotie en Buma Cultuurvan Daniel Cengiz