Tubantia "Gekraak" op cd Herman van Veen blijkt opzet 3 juni 2009

ENSCHEDE - Het geluid van een krakende radio op de nieuwe cd van Herman van Veen heeft tientallen mensen op het verkeerde been gezet. Zij gingen terug naar de winkel om de cd om te ruilen voor ''een nieuwe zonder krassen''.
‘Ik wil mijn cd omruilen want er zit een kras op’. Met deze klacht meldden zich afgelopen dagen tientallen teleurgestelde kopers van de speciale cd die Herman van Veen heeft opgedragen aan de dichter/schrijver Willem Wilmink. Het recent verschenen album ‘Uit de tijd gekomen’ telt een twintigtal liedjes, waarbij het nummer ‘Voor een verre prinses’ voor de nodige verwarring zorgt. Het liedje begint met een hoop gekraak. ‘Grappig dat veel mensen denken dat dit een fout is’, reageert Herman van Veen, ‘het zoeken van een zender op de radio is de bedoeling van het gekraak’. Volgens Van Veen legt de eerste zin van het bewuste Wilmink-nummer dat uit met de zinsnede ‘en voordat ik ging slapen was er op de radio?. ‘ .

Op zijn website www.hermanvanveen.com reageert de zanger op de commotie rond de ‘fout’ op de cd. De belangstelling voor het album met de op muziek gezette teksten van Wilmink blijkt overigens erg groot te zijn. In een week tijd zijn er in Twente al duizend exemplaren van de cd verkocht.