VUB
Vrije Universiteit Brussel reikt negen eredoctoraten uit 2 dec 2009

Dit jaar viert de Vrije Universiteit Brussel niet alleen de veertigste verjaardag van haar eigen onafhankelijkheid maar ook de 175ste verjaardag van de Brusselse vrije universiteit ULB waarmee ze tot 1969 vergroeid was. Speciaal voor die gelegenheid worden dit jaar maar liefst negen eredoctoraten uitgereikt, waarvan een in samenwerking met de faculteit wetenschappen van de ULB. De plechtigheid van beide universiteiten valt om die reden dan ook uitzonderlijk samen. Hoewel de uitverkorenen actief zijn in heel uiteenlopende domeinen, loopt het VUB-lemma ‘redelijk eigenzinnig’ als een rode draad door het geheel.

Op 9 december 2009 om 17u00 wordt een eredoctoraat uitgereikt aan:
Chris Van den Wyngaert (rechter Joegoslavië-tribunaal)
Herman Van Veen (artiest, componist, schrijver en activist)
Johann Olav Koss (stichter, voorzitter en CEO van Right to Play)
Jacques Moeraert (Cartoonist ZAK)
Ad Bax (National Institute of Health, Bethesda)
Daniel Gould (Michigan State University, Youth Sports Institute)
David Garland (New York University, School of Law)
Bruno S. Frey (Universität Zürich, Institut für Empirische Wirtschafsforschung)
Sir John B. Gurdon (University of Cambridge, Gurdon Institute)

Naar aanleiding van deze eredoctoraten organiseren de betrokken faculteiten van de Vrije Universiteit Bussel een reeks speciale activiteiten, zoals seminaries, open lessen en workshops. Meer informatie over deze activiteiten en over de doctoren honoris causa vindt u op de webpagina's van de eredoctoraten.

De eredoctoraten worden uitgereikt op woensdag 9 december om 17u in Aula Q op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2 in 1050 Brussel. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.