Limburgsch Dagblad

Twintig jaar Herman van Veen

25 november 1988

Van onze showpagina-redactie HEERLEN

Herman van Veen is twintig jaar bezig. Rusteloos, gedreven, ontroerend, irritant, kwetsbaar, zelfbewust, doelloos, ; fantasievol, schaamteloos gevoelig, adembenemend. En vooral: verwarrend en veelzijdig. Nooit dezelfde. Een entertainer die vakgenoten verbaast, publieksgroepen in de halve wereld meeslepend heeft vermaakt. Entertainer, regisseur, schrijver, musicus, componist, acteur, filmmaker, noem maar op. Waanzinnig produktief als maker van platen en uiteenlopende televisieprogramma's, documentaires en shows.Hij is oprichter van de stichting Colombine die zich bezig houdt met de financiering van sociale projecten in diverse delen van de wereld en ambassadeur van Unicef.
Een fenomeen, een vat vol mogelijkheden", aldus een Duitse kritikus in lyrische taal. Herman van Veen doet geen concessies. Het ligt erg eenvoudig: je bent vr hem of tegen hem.
Dat werkt, al ruim twintig jaar. Het intrigerend mooi verzorgde boek dat net over hem uit is bevat stukjes biografie, recensies, geschreven portretten, foto's en indrukken. Het biedt tekst in vier talen (Frans, Duits, Engels en Nederlands).
Gereputeerde auteurs beschrijven hem als zendeling, boodschapper, tobber, clown of als een van de belangrijkste kunstenaars van deze tijd.