ANP
de Volkskrant
Nieuwe, bredere Nederlandse kunstbeurs 31 augustus 2008

UTRECHT - Nederland krijgt er een kunstbeurs bij. Op 9 september begint in de Jaarbeurs de eerste Open Art Fair, waar 92 Nederlandse en buitenlandse galerieŽn werk tonen van hedendaagse kunstenaars.

De beurs is bedoeld voor een groot en breed publiek, aldus initiafnemer Erik Hermida. Hij wil ook meer galerieŽn de kans geven te exposeren. Van de 757 bekende galerieŽn in Nederland kan lang niet iedereen terecht op bijvoorbeeld de KunstRAI. Alle hedendaagse kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zullen er te zien en te koop zijn. Een volledige lijst van deelnemende galerieŽn staat op internet (www.openartfair.nl).

In het zogenoemde Open Art Paviljoen op de beursvloer wordt een volgens de organisatie unieke tentoonstelling ingericht van het werk van de vijf Nederlandse kunstenaars die gezamenlijk het Comitť van Aanbeveling vormen van de Open Art Fair. Nooit eerder was op ťťn tentoonstelling werk te bewonderen van de bekende en toegankelijke schilders Gerti Bierenbroodspot, Henk Helmantel, Ans Markus en Evert Thielen en beeldhouwer Kees Verkade. In het ruim 125 vierkante meter grote paviljoen zullen van elke kunstenaar diverse, vaak recente werken worden getoond.

De opening van de kunstbeurs zal op 9 september worden verricht door cabaretier Herman van Veen, van wie beeldende kunst te zien is bij Galerie Ipomal. De beurs duurt tot en met 14 september.