Marjolijn Langens-van Spaandonk
de Heusdense Courant
Sikkers heeft 't 25 juni 2008

DRUNEN - Omringd door een groot aantal bezoekers wenst de burgemeester van de Gemeente Heusden de nieuwe eigenaren van boekhandel Sikkers aan de Grotestraat 166 in Drunen, Henk Jan en Marja Klaveren veel succes toe en verwelkomd hen in Bourgondisch Brabant. "Met veel geluk, gezelligheid en gezondheid!", roept Marja van Klaveren als zij officieel het gouden lint bij de ingang van haar zaak doorknipt.

Na een luid applaus wordt het woord gegeven "aan Herman van Veen, die samen met Alja Zwierenberg speciaal voor deze gelegenheid is uitgenodigd. "Ik ben vandaag hier omdat ik u lief vindt", zegt Herman tegen Henk Jan en Marja. "En omdat Alja een fantastische schilder en tekenaar is. De heb een bijzondere band met Drunen omdat mijn zoon Alfred Jodocus Kwak hier met zijn Winnie is getrouwd en ik mede de grond-legger ben geweest van het Land van Ooit
Met nostalgie en melancholie kijk ik hier op terug." Herman van Veen geeft aan het erg jammer te vinden dat, mede door de politiek, deze bijzondere plek verloren is gegaan en geeft de burgemeester aan tot alles bereid te zijn een nieuwe plek te creŽren. "Ik wens u ongelofelijk veel boeken over kinderen, dieren en onvoorwaardelijke liefde toe", besluit Herman.
Het publiek krijgt dan gelegenheid zijn nieuwe boek 'Benjamin IJ. Beer' te laten signeren. Temidden van Alja's prachtige schilderijen en de imposante verschijning van Herman van Veen, vertelt Henk Jan over zijn opnieuw ingerichte en overzichtelijke winkel. "We hebben nu ook voor alle technieken verf", vertelt Henk Jan trots. "Een goede kwaliteit voor beginner en professional."