Leusder Krant Misschien extra voorstelling Herman van Veen 20 nov 2008

LEUSDEN - De try out van Herman van Veen, die op dinsdag 9 december te zien is in het Da Vinci theater van AFAS, is uitverkocht. In no time werden de 250 toegangskaarten aan belangstellenden Leusdenaren overhandigd.


Namens de afdeling marketing meldt Jeannette van den Berg: ,,De kaarten waren zo snel weg. En vol is dan vol, helaas.'' Van den Berg geeft aan dat er achter de schermen wel wordt gepraat over een mogelijke tweede try-out voorstelling. ,,De echte voorstelling is op 10 december in Carré. Maar misschien dat er nog een extra try out gegeven kan worden in Leusden, daarover zijn we nog in gesprek. ''
Als de extra voorstelling door gaat zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

De voorstelling gaat om een voorstelling als ode aan Selma Meerbaum-Eisinger, door Herman van Veen en Edith Leerkes. Selma Meerbaum-Eisinger overleed net als Anne Frank in volkomen anonimiteit, door de nazi's ontdaan van haar individualiteit. Ze was 18 jaar. Maar ergens lagen haar gedichten in het duister. Ze was, net als alle mensen een amalgaam van emoties, verlangens, tekortkomingen en talenten. Ter nagedachtenis aan Selma Meerbaum-Eisinger zingen en zeggen Herman van Veen en Edith Leerkes haar teksten ter gelegenheid van 60 jaar Israël. Een indrukwekkende voorstelling die in het AFAS theater zijn try-out beleeft. Inschrijvingen via www.afas.nl/windekind. Plaatstoewijzing geschiedt op volgorde van binnenkomst van de inschrijving.

De voorstelling heeft een serieus karakter en daarom is er een leeftijdsgrens van 12 jaar en ouder ingesteld. Iedere bezoeker mag een introducé meenemen.