Bram van Schaik
AD
Youp sympathiseert, maar gaat niet collecteren voor theater 16 mei 2008

CULEMBORG

Grootheden als Claudia de Breij, Youp van 't Hek en Herman van Veen worden in stelling gebracht voor Theater De Fransche School in Culemborg. Zij moeten het theater aan de fondsen helpen om de ideale verbouwing te kunnen financieren.

Youp, Claudia of Herman zul je echter niet gauw aantreffen met een collectebus bij de Culemborgse Binnenpoort, stelt theaterdirecteur Marjan van Huijstee. "Maar ze zijn serieus betrokken en de kans is groot dat ze zich lijfelijk inzetten."

Het theater heeft voor het eind van dit jaar nog drie ton nodig. Komt dat geld er niet, dan wordt de hoogstnoodzakelijke renovatie veel bescheidener van opzet dan in de huidige plannen is voorzien. Bestuur en directie hebben eerder al laten weten niet akkoord te gaan met zo'n uitgeklede variant. Maar voorlopig mag het theater van de gemeenteraad het komende half jaar proberen zelf zijn bouwbudget op peil te brengen. Daarvoor zijn tal van activiteiten ontplooid, terwijl een zwaar comitť van aanbeveling onder voorzitterschap van burgemeester Roland van Schelven en met - naast de genoemde artiesten -tal van bekende Culemborgers de paden moet effenen naar bedrijven en andere potentiŽle sponsors.

Volgens Van Huijstee worden de resultaten van de sponsoracties al zichtbaar. Zo zijn 45 theaterstoelen geadopteerd (a 250 euro) en wordt ook goed geboden op het filmdoek dat per decimeter te sponsoren is.
Zondag 25 mei is een benefiet-avond ten behoeve van de nieuwbouw. In het programma Puur Vrouwelijk zijn optredens van Marjolein Meijers, Micheline van Hautem, Renee van Bavel en Kilke van Buren.


Meer info op:
www.theaterdefranscheschool.nl