AD
Festival Classique begonnen 13 juni 2008

DEN HAAG - In Den Haag is het Festival Classique begonnen met onder meer een concert op de Hofvijver. Het Residentie Orkest speelt er op een podium een programma in het teken van noodlot, horror en ongeluk.

Niet alleen omdat het vrijdag de dertiende is, maar ook omdat het samenvalt met de EK-wedstrijd Frankrijk-Nederland. De belangstelling voor het concert was boven verwachting: de tribune zat helemaal vol.
Het programma omvat onder meer Suite uit Jaws van John Williams en de Danse macabre van Camille Saint-SaŽns. ,,Kom als je durft'' is het thema van het concert, dat geregisseerd wordt door Karel de Rooij (Mini, van Maxi).

Vijftig evenementen

Het Festival Classique duurt drie dagen en omvat vijftig evenementen: zowel kenners, avonturiers als beginners kunnen er iets van hun gading vinden. De prijzen variŽren van 0 tot 69 euro, maar dat laatste bedrag is dan wel de toegang voor het afscheid van Nederland van Dame Kiri te Kanawa. De sopraan treedt op 15 juni op in de Philipszaal. Het concert is echter allang uitverkocht.

Het programma is gevarieerd. Herman van Veen bijvoorbeeld neemt belangstellenden mee langs een 'Kerkenpad': in drie kerken in Den Haag licht hij de muziek die er thuishoort toe. Maartje van Weegen van het Radio 4-programma De Klassieken maakt als gastprogrammeur een eigen programma, net als Skik-voorman Daniel Lohues.