het Vrije Volk

Herman van Veen: 'Weer 'n hoop poen'

12 sept 1982

ROTTERDAM - De benefiet-voorstelling van "Herman van Veen en andermans in de pijnshow", gisteravond in de grote zaal van de Doelen, heeft ruim 20.000 gulden opgebracht. Dit geld komt ten goede aan het "trust fund" van de Stichting Little Philippines van de Nederlandse pater Cor Lagerwey, die als missionaris al jarenlang op de Philippijnen werkt.


Het geld zal voornamelijk worden besteed aan het verbeteren van de voorlichting op een terrein, dat zich uitstrekt van middelen ter beteugeling van de bevolkingsgroei tot verbetering van landbouwmethodes.
Om in de toekomst regelmatig bijdragen aan dit soort werk te kunnen leveren, richtte Herman van Veen - die sinds 1968 Nederlands ambassadeur van Unicef is - onlangs de stichting Colombine op.

Van Veen, die gisteravond in een werkelijk "grootse vorm stak" en zeker vier maal door het publiek werd teruggeroepen, toonde zich zeer verheugd met het resultaat. Hoewel hij zich publiekelijk zelden laat voorstaan op zijn charitatieve activiteiten zei hij in de uitverkochte Doelenzaal (die door de gemeente Rotterdam gratis beschikbaar was gesteld):

"Bedankt dat jullie gekomen zijn, want het levert weer een hp poen op... voor die kindertjes daar."