het Vrije Volk
Louis Du Moulin

Herman van Veen: rust is niets voor mij

Na tegenslag weer boven water

12 september 1981

Herman van Veen is weer boven water. Onze enige "harlekijn" toerde de afgelopen weken met een nieuwe show door het land, in de winkel ligt en nieuwe elpee: "Iets van een clown", en op de televisie zijn binnenkort vier door hem gemaakte thema-programma's over dromen te zien.


Op zijn programma staan verder een tournee door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, een tweede speelfilm (waarschijnlijk "De rattenvanger van Hameien"): en een verkenning van mogelijkheden in Amerika. En dan hebben we het alleen nog maar over zijn artistieke activiteiten.

Herman van Veen is drukker dan ooit/zelfverzekerder en meer gedreven dan ooit. "Ik heb nu, na vijftien jaar, het gevoel dat ik echt ga beginnen. Dat ik nu pas echt aan de bak kom. Ik heb zoveel gezien, zoveel meegemaakt de afgelopen jaren, kom maar op denk ik nu, ik zal wat laten zien. Echt 't gevoel van: ja. Ik sta echt heel hard ja te zingen.
Pas nu ben ik er 100 procent van overtuigd dat ik in staat ben een avond theater te maken waarin ik voor mezelf en de , mensen iets kan laten gebeuren." Aldus Herman van Veen, 36 jaar, clown en motor van de multi-mediale-produktiemaatschappij Harlekijn Holland.
Een Bluffer? Beslist niet voor zijn fanatieke achterban. En zo ja, dan toch zeker een actieve en een zeer moedige man, die altijd zal weigeren bij de pakken neer te blijven zitten, al waren er gin dit jaar enkele onverwachte tegenslagen."'


Herman is in zijn nieuwe show weer een echte harlekijn geworden .