Emmen Nu Rotary golftoernooi brengt 28.000 euro op 11 juni 2008

EMMEN – Het derde Meerdijk Open Golftoernooi van de Rotaryclub Emmen heeft 28.000 euro opgebracht. Herman van Veen, die meespeelde in de flight van Heuzeveldt Advocaten, kreeg na afloop een cheque aangeboden van 10.000 euro voor een project in Afrika van zijn Herman van Veen Foundation. De rest van het geld, opgebracht door de 18 bedrijfsteams die deelnamen aan het toernooi, is bestemd voor lokale goede doelen.

De flights kregen op het sportpark Meerdijk een bijzondere 18 holes golfbaan voorgeschoteld. Alle velden en accommodaties werden hiervoor gebruikt. Na de opening door Relus ter Beek, Commissaris van de Koningin in Drenthe (die door een blessure zelf niet in actie kon komen) ging de eerste afslag vanuit het voetbalstadion over de tribunes heen naar de eerste hole. De slagen naar de volgende holes voerden over het hele sportpark. Dat leidde vaak tot grote pret maar ook gefoeter, omdat het zoveelste balletje tussen de bosschages onvindbaar was. De laatste hole was de middenstip van het voetbalveld en het bereiken daarvan kostte menig zweetdruppeltje en resulteerde vele keren in een harde knal, als de bal net iets te laag werd geslagen en met volle kracht tegen de metalen achterwand van de tribune ketste.

In de feestelijke afsluiting, waarin Roelof Kleve als voorzitter van de Stichting Community Service van de Rotaryclub Emmen een cheque van 18.000 euro kreeg aangeboden, maakte het organisatiecomité bekend dat het vierde Meerdijk Open Golftoernooi in 2009 zeker zal worden gehouden. Als het even kan wordt het allemaal nog wat grootser. En, zo viel te vernemen in de wandelgangen, dan moet er ook een wisselprijs komen. Dat zou een kleine kopie kunnen worden van de Vuurvogel, het kunstwerk dat door de Rotaryclub Emmen aan de bevolking is aangeboden en dat een plek heeft gevonden op het parkeerterrein van het Dierenpark Emmen.