Loraine Bodewes
AD
Utrecht krijgt mega-kunstbeurs 10 aug 2008

UTRECHT - Utrecht krijgt van 9 tot en met 14 september een mega-kunstbeurs. 92 Nederlandse en buitenlandse galerieŽn zullen werk tonen van maar liefst 753 kunstenaars.
Deze Open Art Fair in de Jaarbeurs, die voor het eerst plaatsvindt, rekent op meer dan 30.000 bezoekers.
De kunstbeurs onderscheidt zich van andere kunstbeurzen. De Open Art Fair laat hedendaagse galeriekunst zien voor iedereen, zegt Nadine van der Wal, woordvoerster van het organiserende kunstadviesbureau Onderneming & Kunst.

,,Alle professionele galerieŽn mogen werk tonen. Daardoor is er een gevarieerd en breed aanbod.'' Verschillende Utrechtse galerieŽn zijn aanwezig. Het gaat om Galerie Besselaar, Galerie 10, Galerie Utrecht, Galerie Wed en kunstuitleen Art Lease. Verder komen Galerie de Ploegh uit Soest en Galerie Peter Leen uit Breukelen.
Alle moderne kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zijn te zien. Er zijn op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 september themadagen. De bezoekers krijgen, afhankelijk van de dag, een rondleiding langs galerieŽn met schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. Ook zijn er lezingen over het thema.
De opening van de Open Art Fair wordt dinsdagavond verricht door artiest en beeldend kunstenaar Herman van Veen. Woordvoerster Van der Wal zegt dat het de bedoeling is dat de beurs jaarlijks terugkeert.

Open Art Fair, Jaarbeurs Utrecht, dinsdag 9 tot en met zondag 14 september, dinsdag 18.00-22.00 uur, woensdag tot en met zondag 11.00-19.00 uur.