Novum Herman van Veen gebruikte echte drol voor surprise 5 dec 2008

(Novum) - Toen Herman van Veen jong was maakte hij graag vieze surprises. "Met poep en pies en zo. Dan lag ik in een deuk", vertelt hij aan Novum Nieuws. Daarbij gebruikte de artiest echter niet de standaard ontbijtkoek om een drol na te bootsen. "Ik scheet dan gewoon en dat pakte ik dan in. Een mooie drol in prachtig papier."

De 63-jarige Van Veen heeft warme herinneringen aan Sinterklaas, vooral aan de vieringen uit zijn jeugd waarbij zijn vader in de huid van de goedheiligman kroop. "Dat was zeer verwarrend want ik vond dat de Sint dan geweldig op mijn vader leek. En als hij niet Sinterklaas was vond ik dat mijn vader verdomd veel op Sinterklaas leek."

En Sinterklaasviering zal de muzikale komiek echter altijd bijblijven. "Enkele jaren geleden stak ik al het cadeaupapier tijdens het lezen van de gedichten in de haard omdat het dan meteen opgeruimd was", vertelt hij. "En op een geven ogenblik stonden we met een stuk of dertig man buiten naar een brandend huis te kijken. Had ik in al mijn ijver een schoorsteenbrand veroorzaakt. Dat zal ik niet gauw vergeten", lacht hij.