Cor van Dalen
de Stentor
Herman van Veen debuteert in uitverkocht theater Voorveghter 4 februari 2008

HARDENBERG - Na twee optredens in Stellenbosch (Zuid Afrika) is de eerstvolgende voorstelling van Herman van Veen in Hardenberg.


Hij brengt er woensdag 6 februari zijn programma 'Onder 4 ogen'. Met begeleiding van Erik van der Wurff en Edith Leerkes zingt hij over vaders, moeders, kinderen, mannen, vrouwen, bomen, dingen die vergaan, de eeuwigheid en wat dat kost. Van Veen trad nog niet eerder op in theater de Voorveghter en doet dat nu gelijk in een volledig uitverkochte nieuwe grote zaal. Ook voor de voorstellingen van zanger DaniŽl Lohues (vanavond), cabaretier Jochem Myer (7, 8, 9 februari), The African Mama's (17 februari) en Jeans (29 februari) zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.

Voor alle andere optredens in februari zijn nog toegangsbewijzen te verkrijgen. Woensdag 13 februari zijn Trudy Labij en Peter Lusse te zien in de tragokomedie 'Zes danslessen in zes weken'. Syb van der Ploeg treedt 15 februari op met zijn nieuwe band en brengt een repertoire waarin liedjes van De Kast niet ontbreken. Zaterdag 16 februari (15.00) is er een familievoorstelling van het Zwolse Theater Gnaffel met veel poppen, waarin de werelden van ouderen en kinderen bij elkaar worden gebracht. De Vliegende Panters staan 18 februari in Hardenberg. Hiervoor zijn nog enkele kaarten te koop. Introdans brengt 20 februari onder leiding van de Braziliaanse Gisela Rocha drie moderne dansen onder de titel 'Vuur & vlam'. Een dag later staat cabaretier Joep Onderdelinden in de Voorveghter. Woensdag 27 februari speelt het Noord Nederlands Toneel 'De kaukasische krijtkring' van Berthold Brecht. Dat gebeurt onder regie van de Noorse Victoria Meirik. Voor de voorstelling is er een inleiding. Jeans staat met haar zeventiende voorstelling op 28 en 29 februari in Hardenberg; er zijn nog kaarten voor het eerste optreden.Cor van Dalen