TROUW Jan Smit zit aan billen van Herman van Veen 2 mei 2008

(Novum) - Jan Smit mocht vrijdag tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door even aan de gespierde billen van collega Herman van Veen zitten. De 63-jarige oude rot in het vak had goede raad voor de Volendamse zanger: als hij zijn bilspieren traint en aanspant tijdens het zingen komt er een beter geluid uit zijn mond.

Van Veen bezocht de talkshow om over zijn theatertoer te praten die hij samen met dochters Babette en Anne houdt. Smit deed samen met Matthijs van Nieuwkerk een nabeschouwing van zijn optreden tijdens Koninginnedag op het podium van Radio 538.
Het was de eerste keer dat hij op het podium stond sinds de operatie aan zijn stembanden.
Over het optreden was Smit positief. Hij vond zijn stem 'voller' klinken en verbeterd ten opzichte van zijn zangkwaliteit voor de operatie. Hij onthulde dat er geen band speelde voor het geval dat zijn stem het zou begeven en hij de show kon playbacken.
"Als een artiest niet live kan zingen moet je maar in de bouw gaan", zei de 22-jarige zanger.

Ook vertelde hij dat zijn stemproblemen behoorlijk veel verdriet met zich meebracht. "Ik ben een tijd emotioneel geweest", vertelde Smit. "Niet omdat ik bang was nooit meer te kunnen zingen. Maar juist omdat mijn stem misschien nooit meer de oude zou zijn."