Nieuwsblad vh Noorden

Herman van Veen knipt show door

11 oktober 1980

De familievoorstelling "Onder water", het nieuwe programma van Herman van Veen met orkest en dansgroep, is in tweeŽn geknipt. Van Veen heeft zijn idee van een alle-leeftijdenvoorstelling laten vallen. De kritieken waren over het algemeen matig tot slecht en hij is tot de conclusie gekomen, dat de bedoeling niet overkomt.


De voorstelling gaat nu verder als specifiek kinderprogramma, met daarnaast een avondvoorstelling voor zijn eigen publiek als one man show. Herman van Veen wilde voor kinderen die hem van de televisie kennen en voor volwassenen als experiment een samenvatting maken van zijn theaterwerk in vijftien jaren. Die combinatie van beide publieksgroepen heeft hij ervaren als een onmogelijkheid, althans op dit moment.

Van deze ene voorstelling van "Onder Water" is hij nu overgeschakeld op twee theaterprogramma's die hij tot maart in het hele land speelt, onder meer in een dagenlange serie in de Groninger Oosterpoort. Daarna volgt tot diep in 1982 een tournee door Europa en de Verenigde Staten.

Zijn film "Uit elkaar" wordt nu in het buitenland uitgebracht. Inmiddels werkt Herman van Veen aan de plannen voor zijn tweede speelfilm "Hebben en houden".