Julia Samuel
Margriet
Julia week 14 2008

Julia Samuel is televisie- en radiopresentatrice. Voor Margriet schrijft ze over de liedjes, artiesten of concerten die haar raken.


"Trouwen is houwen" gaat helaas niet voor iedereen op: een op de drie huwelijken loopt verkeerd af. Een scheiding gaat altijd gepaard met verdriet en pijn.
Herman van Veen: "Ik heb nog steeds pijn van mijn scheiding. Kom er waarschijnlijk nooit overheen. Dit is bijna het ergste wat een mens kan meemaken."
Zijn album Nederlanders staat vol nummers waar Nederlanders zich in kunnen inleven. Neem het melancholische Ciao, dat Herman samen met Trijntje Oosterhuis zingt. "Dat liedje is een herinnering aan mijn eigen scheiding. Een afschuwelijke ervaring. Het keertje binnenstebuiten, alsof je in een droger zit die je zelf hebt aangedaan. De vaststelling dat iets voorbij is, over en uit. Ondertussen staat de radio aan en praat iemand je toe. Je zou diegene willen vragen, heeft u voor mij geen liedje dat me kan troosten?"
Met Ciao heeft Herman van Veen dat zelfgemaakt. Met zijn nieuwe album heeft hij zijn honderdvijftigste cd gemaakt, waar hij anderhalf jaar aan heeft gesleuteld. Schrijven, zoeken, vinden, het resultaat bespreken en uitproberen tijdens voorstellingen. De inspanningen resulteerden in vijftien prachtige intieme luisterliedjes zoals Bij Mij, Zo Wijs, Naar Monaco en Naar Huis. Met teksten uit het leven gegrepen.