Limburgs Dagblad

7 gouden platen voor Herman

16 maart 1977

UTRECHT - De zanger Herman van Veen heeft op zijn 32-ste verjaardag in Utrecht zeven gouden langspeelplaten in ontvangst genomen. Tegelijkertijd werd Van Veens nieuwe langspeelplaat, een in de studio opgenomen dubbelalbum met de titel 'Overblijven' gepresenteerd.


Van Veen zal zijn gouden platen aanbieden aan de Harlekijns hulp. De gouden platen zullen in de loop van het volgend theaterseizoen na afloop van verschillende voorstellingen bij Amerikaans opbod worden verkocht. Het geld uit de verkoop is bestemd voor de actie verloskoffers voor derde wereldlanden', Harlekijns hulp in samenwerking met Unicef Nederland waarvan Van Veen Nederlands ambassadeur is.

Beide organisaties gaan zich de eerstkomende twee jaar beijveren voor de aanschaf van verloskoffers en andere medische apparatuur voor die landen waar er het meeste behoefte aan is. Het maakt voor Harlekijns hulp en Unicef niet uit hoe de behoefte is ontstaan. Zij gaan er van uit dat baby's geboren moeten worden en dat daarvoor medische hulp noodzakelijk is.