29 juni 2007 verscheen op Live in Curacao.com


Herman van Veen in Teatro Luna Blou


Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2007 staat de Nederlandse artiest Herman van Veen in Teatro Luna Blou. Hij speelt de voorstelling “Onder vier ogen”, waarvan de opbrengsten geheel naar de AIDS Stichting Nederlandse Antillen zullen gaan.

Vorig jaar nodigde Fundashon Bon Intenshon de internationaal bekende Herman van Veen uit om naar Curacao te komen en “Herman van Veen in Concert” te presenteren. De opbrengsten kwamen ten goede aan de AIDS Stichting Nederlandse Antillen. Deze samenwerking werd een geweldig succes en Herman van Veen werd verliefd op Curacao. Dit jaar keert hij terug voor twee voorstellingen. Zijn show “Onder vier ogen” speelt hij in de intieme sfeer van Teatro Luna Blou, begeleidt door gitariste Edith Leerkes. De opbrengsten zullen net als verleden jaar gedoneerd worden aan de AIDS Stichting Nederlandse Antillen.

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse podiumkunstenaar. Hij zingt zijn repertoire in vier talen. Zingen zal hij, over vaders, moeders, kinderen, mannen, vrouwen, dingen die vergaan, de eeuwigheid en wat dat kost. Hij ontving talloze internationale prijzen voor zijn oevre, o.a. de Goldene Kamera (Alfred Jodocus Kwak), een Silberne Bär (filmfestival van Berlijn), acht Edisons, de Prix d’Humanité, Le Prix Charles Cros de littérature musicale 2003, de Planetary Consciousness Award 2005 en diverse prijzen op The International TV- en Filmfestivals in New York. In 2004 werd hem de World Peace Flame overhandigd, een symbool voor vrede, vrijheid, eenheid en waarheid.

Edith Leerkes en Herman van Veen staan al 15 jaar samen op het toneel. In 1992 trad Edith met Het Amsterdams Gitaar Trio op als gast tijdens een aantal galaconcerten van Herman van Veen
De voorstelling “Onder vier ogen” zal plaatsvinden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni om 20.30 uur in Teatro Luna Blou. Kaarten zijn Naf 55,- en zijn verkrijgbaar bij Mensings Caminada, Intermezzo en Teatro Luna Blou. Voor meer informatie belt u Teatro Luna Blou, 462 2209.