29 mei 2007 verscheen in de Ommelander Courant


Anne van Veen in de voetsporen van vader


WINSUM

De Kulturele Kommissie Winsum en de Stichting 9SO jaar Winsum hebben de inwoners van Winsum drie weekeinden lang verwend met kunst, theater en muziek. Zondag werd deze manifestatie afgesloten door Anne van Veen, die de expositie van vader Herman van Veen 'dichtzong'.


Anne van Veen trad samen met haar pianist Menno Theunissen op in de Obergumerkerk. Het optreden was tevens de afsluiting van de kunstmanifestatie Kunst op Visite waarbij in 24 karakteristieke panden in Winsum professionele kunstenaars hun werk exposeerden. Anne van Veen begon de voorstelling met het geven van een korte beschrijving van haar treinreis van Amsterdam naar Winsum. Ze toonde zich verrukt van de schoonheid van de Noord-Groninger plaats. "Het is een voorrecht om in zo'n prachtige kerk te mogen zingen op zo'n mooi plekje op de terp", aldus de zangeres. Aansluitend zorgde ze voor een sprankelend optreden. "Een sprankelend mens, een plaatje dat staat te zingen in het decor van haar vader", toonden velen zich verrukt.

Het publiek luisterde ademloos, wilde niets missen van de teksten die op gevoelige wijze vertolkt werden met een geweldige uitstraling en een stem die klinkt als een klok. Anne van Veen sloot het miniconcert af met de mooie woorden van Judith Herzberg, gegraveerd op een steen van de kleinkunstacademie van Amsterdam: "Als ik geen mens was, maar een steen, dan wenste ik jullie om me heen." l