op 23 februari verscheen in de Krant van West-Vlaanderen


Herman Van Veen zat ooit in Oostendse politiecel

Herman Van Veen in de Kursaal

Herman Van Veen is weer in het land. Op 22 februari treedt hij op in de Kursaal. Aan Oostende heeft Van Veen herinneringen genoeg. Hij zat er ooit zelfs in de politiecel.


Wat roept Oostende bij Van Veen op ? "Ik ben hier in de jaren tachtig opgepakt door de politie. Ik kwam de artiesteningang van de Kursaal uit en terwijl ik nog even tobde of ik naar het hotel of op café zou gaan, werd ik samen met anderen opgepakt en de nor ingedraaid. Net als ik hadden ze geen identiteitskaart bij. Pas na tussenkomst van de burgemeester kwam ik weer op vrije voeten."

"Een tweede beklijvend voorval is pas een paar uur oud. In het zicht van de Kursaal stopte ik met de auto voor het rode licht aan het Marie-Joséplein. Ik zag mijn hoofd op een grote affiche met daaronder een berg bloemen en knuffelberen. Het was net of ik in Oostende overleden was, maar het nog niet wist. In een flits word je opeens met je eigen eindigheid geconfronteerd. Pas in de Kursaal hoorde ik dat hier een jongeman werd doodgestoken." (ML)

Theatershow 'Herman'op 22 februari Kursaal Oostende om 20 uur. Om 19 uur start ook een tentoonstelling met schilderijen van Van Veen. Reserveren kan op 070 225 600 of www.sherpa.be