j gheysen schreef 16 februari 2007 in de Krant van West-Vlaanderen


POPpourri


HERMAN VAN VEEN staat aan de vooravond van een reeks van veertig concerten in Vlaanderen. Niet enkel als zanger, maar ook als kunstenaar komt hij naar onze provincie. Op donderdag 22 februari vanaf 19 uur toont Van Veen zijn werk als schilder aan het Vlaamse publiek in het Casino van Oostende. Op die avond is Van Veen te gast als schilder met een selectie van zijn schilderijen op de tentoonstelling van kunstenaar Robert Helsmoortel.

Zag je op VTM al de spot voor Idool 2007 ? Wie zong daar zo uitbundig op de voorgrond ? Michael Zanders, jawel dé Michael die afkomstig is uit Brugge en die al diverse keren in musicals bij Studio 100 op het podium stond. Nog de komende week is Michael diverse keren per dag te zien op het VTM-scherm.

Vanaf dinsdag 20 februari start VTM opnieuw met Idool 2007. KRIS en KOEN WAUTERS gaan weer op zoek naar hét Idool. Een nieuwe Natalia ? De audities (niet in onze provincie) leveren zeker leuke tv op. Benieuwd wat het zal worden ? Afstemmen en kijken naar VTM !
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari staat WILL TURA (foto) met Dank u, Vlaanderen/Tura in Symfonie op het podium van Vorst Nationaal. Will zal in 't midden van de zaal optreden, zodat iedere concertganger het gevoel krijgt dicht bij zanger en muzikanten te staan. Uniek voor zo'n klassieke bezetting is het draaiende podium. Het Vlaams Radio Orkest, het koor Vocaal Collectief, zijn eigen muzikanten en ook de gasten Jody, Kamagurka, Reborn en Udo zullen er optreden. Tickets tussen 35 en 75 euro. Info : 0900-00 0991.
Nog enkele maanden geduld, maar dan slaat Tien-om-te-Zien terug zijn tenten op in Blankenberge. Er zijn opnames voorzien op maandag 2, dinsdag 3, maandag 16, dinsdag 17, maandag 30, dinsdag 31 juli, maandag 13 en dinsdag 14 augustus. Goed nieuws voor de vele fans van Vlaamse muziek, die terug uit de bol kunnen gaan aan onze Vlaamse kust.