Nu.nl Viktor & Rolf presenteren zomercollectie 2 okt 2007

PARIJS - Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf heeft dinsdag de zomercollectie voor 2008 in Parijs gepresenteerd. Met prinses Mabel op rij één en Herman van Veen als eregast toonden zij vooral creaties uit de wereld van de pantomime.

Ook presenteerden zij hun nieuwe tassenlijn.

Viktor & Rolf brachten een ode aan Pinokkio, maar ook aan Pierrot en aan de onlangs overleden Franse mime-speler Marcel Marceau. Hun weemoedige symbolen als de viool, de ruit en de roos waren terug te vinden in zachte pastels of extreem grote broches. De ontwerpers speelden vooral met volume, kleur en verhoudingen.


Pierrot


Wijde colberts en extreem wijde pantalons waren clownesk als Pierrot. Lange, ranke strokenjurkjes waren draagbaar en vielen op door combinaties van zwart kant, roze prints en witte satijnen stof. De smoking met het witte overhemd met opgezette kraag was een van hun klassiekers.

Zanger Herman van Veen, die het duo toevallig in Parijs had ontmoet en was uitgenodigd, vond het prachtig. "Wat zij maken is verfijnde melancholie, hun show was net een stille opera of een teder gedicht van Hans Lodeizen."


Tassen


Op de catwalk was veel aandacht voor de roze schoenen met zwart-wit geblokte hakken en de nieuwe tassenlijn van grote zilverkleurige tassen tot kleine zwarte handtasjes.

Viktor & Rolf bouwen met de uitbreiding van hun accessoires verder aan hun mode-imperium. "We willen onze taal verder ontwikkelen en daarmee de wereld veroveren", aldus het tweetal na afloop van de show, waar traditiegetrouw de ouders van Viktor & Rolf en prinses Mabel achter de tv-ploegen aansloten om het duo te feliciteren.


Mabel


Prinses Mabel, die een zwart pak droeg van de ontwerpers, vond de collectie 'krachtig en vrouwelijk'. "Ze blijven verbazen", aldus Mabel.