AART DE GUNST schreef 31 oktober 2006 in De Stentot


Cd-boek uniek persoonlijk document


HARDERWIJK - 'Woorden op mijn zang' is de titel van de nieuwe muzikale autobiografie van Herman van Veen die gisteren gepresenteerd werd in drukkerij De Flevodruk in Harderwijk. In dit cd-boek heeft Van Veen een aantal favoriete liedjes uit zijn omvangrijk oeuvre gekozen en opnieuw op cd gezet.

De uitgave bestaat uit een cd waarop de liedjes staan en een boek waar behalve de liedteksten ook enkele privé foto’s van Van Veen in staan. In totaal staan er veertien liedjes op de cd, waarbij ook enkele nummers die nooit eerder uitgebracht zijn.

Omdat Flevodruk uit Harderwijk de drukker is van het boek werd het eerste exemplaar in het kleine theater in de drukkerij aan Van Veen overhandigd. De zanger en liedjesschrijver droeg het boek op aan Franka Deals die in juni 2006 is overleden. Zij was een zeer naaste collega van hem. ‘Zij was net een zus voor mij’, vertelt Van Veen tijdens de uitreiking. ‘Ik heb dan ook stukken gekozen die haar ook dierbaar waren.’
Na de uitreiking van het boek gaf Van Veen nog een spectaculair optreden met liedjes zoals ‘Anne’ en ‘Sarah’. Alle aanwezigen konden dit enorm waarderen een lieten dit dan ook merken met een luid applaus. De nummers die hij zong zijn ook te beluisteren op de nieuwe cd.


Privé Collectie


Woorden op mijn zang is het eerste deel van een reeks cd-boeken van Nederlandstalige topartiesten genaamd Privé Collectie. Dit is een gezamenlijk project van Flevodruk, Challenge Records International en United Media Company. Het concept is volgens deze producenten even simpel als uniek. De artiest kiest zijn persoonlijke favorieten uit zijn eigen repertoire en schrijft hier kort iets over in het boek. De artiest kan zowel kiezen voor bekende liedjes als opnames die nooit eerder uitgebracht zijn. Dit maakt de muzikale autobiografie tot een erg persoonlijk document.


Paul van Vliet


In het volgende deel zal Paul van Vliet, een zeer goede vriend van Van Veen, een selectie maken uit zijn oeuvre.
Van Vliet was gisteren ook aanwezig tijdens de uitreiking en kreeg uit handen van Van Veen een exemplaar aangeboden. ‘Hopelijk wordt jouw boekje net zo mooi als die van mij’, zegt Van Veen lachend.