24 december 2006 stond in Zondag ochtendblad


MAANDAG 15 JANUARI IN KENNEMER THEATER

Extra voorstelling met Herman van Veen

BEVERWIJK
Herman van Veen speelt samen met zijn gitariste Edith Leerkes een extra ingelast theaterconcert: Onder vier Ogen. De voorstelling zal slechts in een paar theaters in Nederland, waaronder het Ken-nemer Theater, te zien zijn.
Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als Herman van Veen. Deze Utrechtse duivelskunstenaar zingt als geen ander. L'Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. In Onder Vier Ogen zal hij dit ook doen. Over vaders, moeders, kinderen, mannen, vrouwen, bomen, dingen die vergaan, de eeuwigheid en wat dat kost.

Herman van Veen: "Is er iets mooiers dan het zingen om het zingen? Wat mij betreft komt daar om alles en om alles nooit een einde aan. Bij deze vijf concerten word ik begeleid door Edith Leerkes. Wij spelen ongeveer twaalf jaar samen. In deze voorstellingen spelen we een hele voorstelling met z'n tweetjes. Als het ware onder vier ogen. Van heel dichtbij kunt u dat wat we samen delen, meebeleven".
Herman van Veen, geboren in Utrecht op 14 maart 1945. Zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen. Groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Studeerde, viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Maakte in 1965 zijn theaterdebuut met het muzikaal clowneske soloprogramma Harlekijn. Reist sindsdien de wereld rond. Speelt zijn voorstellingen in vier talen.

Zijn eerste bundeltje met verzen en verhalen werd in 1969 gepubliceerd, het eerste boekje van zijn beroemdste geesteskind Alfred Jodocus Kwak werd in 1979 uitgegeven en is inmiddels in twintig talen vertaald. Van zijn hand verschenen tot op heden 138 cd's, 11 dvd's, een zes-tigtal boeken en tientallen scenario's voor onder meer de speelfilms Uit elkaar, Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstellingen The First Lady, Chopin - Chanson de Daniel, Mata Hari en Windekind.
Dit intieme concert is niet opgenomen in de reguliere theaterprogrammering maar is als extra voorstelling bijgeboekt.
Maandag 15 januari in het Ken-nemer Theater, Kerkplein.
Aanvang 20.15 uur, kassa 0251-221453 of kijk op het internet; www.kenne-mertheater.nl