Marscha van Noesel schreef 6 dec 2006 in het Dagblad van het Noorden


Kleinkunst welkom in De Fabriek


'Je ziet dat Emmen wel toe is aan culturele evenementen van niveau'

NOORDBARCE
In de leegstaande kantoorruimte van De Fabriek aan de Ermerweg moeten veel meer kleinkunstvoorstellingen en tentoonstellingen worden gehouden dan tot nu het geval is.

Dat vindt Jeroen Zomers, eigenaar van het kantoorpand in de voormalige melkfabriek waar tot nu toe alleen reÔntegratie bureau Cvites is gehuisvest. Afgelopen zondag heeft hij tijdens de opening van de tentoonstelling van Herman van Veen in De Fabriek contacten gelegd met onder andere burgemeester Cees Bijl om zijn plannen te bespreken.

Al drie jaar staat een deel van het gerenoveerde fabriekspand, industrieel erfgoed, leeg. Dat is zowel de huidige huurders als de eigenaar een doom in het oog. "De ruimte is niet echt geschikt voor een kantoor, maar veel meer voor multifunctionele doeleinden", zegt Zomers, die op zoek gaat naar enthousiastelingen die samen willen werken om Emmen 'iets moois' te schenken.
"Het probleem is natuurlijk altijd het geld, maar we hebben nu contacten gelegd met zoveel mensen uit het bedrijfsleven, dat het toch een keer moet lukken om iets tot stand te brengen."

Zomers en ook directeur Geelt. Hoving' van Cvites waren afgelopen zondag blij verrast met de enorme belangstelling voor de opening van de expositie van Herman van Veen. Zomers: "Je ziet dat Emmen wel toe is aan culturele evenementen van dit niveau, in combinatie met een horecafunctie. Er zijn ideeŽn genoeg, maar nu gaat het erom dat we die ideeŽn samenbrengen en een mooi bedrijfsplan maken."

Ook Hoving ziet in de combinatie culturele evenementen en horeca wel toekomst. "Voor ons heeft het plan nog een extra dimensie: we kunnen proberen werkzoekende mensen die bij ons in desintegratietrajecten zitten, werkervaring te laten opdoen. In feite zijn we daar al mee begonnen voor de tentoonstelling en het optreden van Herman van Veen. Dat is ons heel goed bevallen."Door Marscha van Noesel