Fons Pijnen schreef 28 november 2005 in De Stem


18.000 euro voor het goede doelOUDENBOSCH
Het derde Kunst voor Kinderen Festival van de Kiwanisclub Halderberge heeft zaterdagavond het fraaie bedrag van twaalfduizend euro opgebracht. En omdat De Wilde Ganzen het bedrag met 50 procent verhogen, krijgt de Maternity Clinic in Zuid-Afrika, een project van de Herman van Veen Foundation, achttienduizend euro.Het cultureel, culinair en muzikaal genoegen is groot, tijdens de kunstveiling van de Halderbergse Kiwanisclub in Oudenbosch.Foto Cor Viveen
Van Veen’s dochter Babette en zanger Onni zongen in conferentiecentrum Tivoli de sterren van de hemel. De West Coast Big Band speelde er lustig op los. Het culinair, cultureel en muzikaal genoegen was groot.

Martin van de Ven, de huidige president van de Kiwanisclub: „Het is de derde keer dat we regionale kunstenaars laten exposeren en hun werken verkopen voor het goede doel. Deze keer dus voor de met het hiv-virus besmette jonge moeders. De inleiding van Hugo Tempelman over de situatie in Zuid-Afrika was zeer indrukwekkend. Getracht wordt om kinderen gezond geboren te laten worden. Een zeer goed en actueel doel dus. Via ons netwerk kwamen we in contact met de Foundation.“

Herman van Veen, onder meer ambassadeur voor Unicef, had zelf een tweeluik te koop aangeboden. Van de 54 rechten had hij het recht op onderwijs letterlijk en figuurlijk op twee doeken uitgebeeld. Het publiek had vooraf de kans gekregen om de kunstwerken te bekijken. De Maria’s van Jenny van Herwijnen kreeg voor 750 euro een nieuwe eigenaar, Beertje van Hedi van Leeuwen leverde 200 en Sonate in Blauw van Rob Hopstaken 800 euro op. Het tweeluik van Herman van Veen ging voor ruim duizend euro van de hand.

De avond werd ook gevuld met een veiling waarbij Peter Theunisse zo hoog mogelijke bedragen wilde horen voor de kunst, maar ook voor arrangementen voor tuinonderhoud en sportbegeleiding, een exclusief Lapponia juweel en dito horloge.

De komende weken gaat de Kiwanisclub de meer dan succesvol verlopen actie afronden en het geld overmaken.

Volgend jaar houdt de Kiwanisclub weer een actie. Wat dat wordt en ten bate van welk doel, is nog niet bekend.