NU.nl
onze nieuwsredactie

Herman van Veen krijgt Buma Lifetime Achievement Award20 mei 2023Herman van Veen ontvangt maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards de Buma Lifetime Achievement Award. Van Veen heeft volgens de jury als componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest een grote invloed op de Nederlandse theater- en muziekcultuur.

De 78-jarige artiest weet volgens de jury "met zijn unieke performancetalent, taalgevoel en veelzijdigheid niet alleen in Nederland, maar ook ver buiten de eigen landsgrenzen ongekend succes te boeken". "Zijn muziek is veelzijdig, variŽrend van pakkende melodieŽn en vrolijke deuntjes tot gevoelige en introspectieve ballades."

Buma Cultuurdirecteur Frank Helmink zegt dat er in het systeem van Buma/Stemra bijna 2.600 werken staan geregistreerd waar de naam van Herman van Veen aan verbonden is.

"Herman is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de ambassadeur van Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur in binnen- en buitenland. Kortom, eigenlijk doe je hem bijna tekort met slechts ťťn Lifetime Achievement Award", zegt Helmink.

De uitreiking van de Buma Awards vindt maandag plaats in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Nieuwsredactie NU.nl