Mikro Gids
Thijs Remmers‘MENSEN RAKEN MET KUNST EN MUZIEK’

8 januari 2022

Ze zingt, speelt piano en heeft een van de leukste banen van medialand. Matthijs gaat door-muziekredacteur Jessica van Amerongen geeft een kijkje achter de schermen en een vooruitblik op het derde seizoen. zorgen ervoor dat het spannend blijft op tv. Laten Herman van Veen bijvoorbeeld muzikaal duelleren met onze violist, plaatsen 0C3NE op een ander podium en bedenken hoe iedereen gekleed gaat."


Bedenk jij elke week al die toffe optredens?

"Dat doen we met het hele team, ook Matthijs en Sven. De aanleiding is elke keer anders. Iemand heeft misschien een artikel in de krant gelezen, er verschijnt een film met een mooie soundtrack of de artiest komt met een idee. Of we doen gewoon waar we zelf zin in hebben."

Een grote kijkersfavoriet is Herman van Veens uitvoering van 'Opzij'. Hoe kwam die tot stand?

"We wilden deze klassieker in een nieuw jasje . steken, met de begeleiding van onze Sven Hammond Big Band. Herman kwam op het, idee om OG3NE en rapper Lauwtje erbij te vragen. Met mij, Sven en onze arrangeur Niek - pas 22 jaar! - heeft hij de opbouw van het nummer uitgedacht. We schrijven vervolgens het arrangement uit voor de bigband en zorgen ervoor dat het spannend blijft op tv. Laten Herman van Veen bijvoorbeeld muzikaal duelleren met onze violist, plaatsen 0C3NE op een ander podium en bedenken hoe iedereen gekleed gaat."

Heb je weleens gedacht: wat ik nu wil, gaat nooit lukken?

"Dat probeer ik sowieso nooit te denken. We zoeken de grenzen op om de kijker te verrassen en dat is een hele puzzel, maar het lukt vrijwel altijd. Maar: je moet niet stunten om het stunten. Alles moet een functie hebben. Zo heb ik de battle tussen onze bigband en de New Cool Collective zeven minuten laten duren. Dat is lang op tv, maar iedere seconde bleef het spannend."

OpOp welke uitvoering ben je het meest trots? "Colin Benders en Cato van Dijk met hun versie van 'I feel the love'. Ik ben gek op disco-muziek en was tijdens de repetities al ontroerd. We zaten midden in een zware lockdown, maar je kreeg zo veel zin om te dansen. In het nieuwe seizoen wil ik weer een discoknaller, om de koude wintermaanden door te komen."

Is 'Matthijs gaat door' de kers op de taart?

"Mensen raken met kunst en muziek wil ik altijd blijven doen. Maar dit is de grootste speeltuin die je je kunt bedenken: ik ben een videodipmakerXXL. Waanzinnig om nu zo nauw samen te werken met de bigband. Elke week krijg ik een privéconcert tijdens de repetities. Sven is ook zo bizar goed, die komt echt van een muziekplaneet. Zegt hij tegen door elkaar spelende zestien muzikanten: 'Ik hoor toch echt dat iemand hier een Fis speelt'

Superbijzondertoch!"

MATTHIJS GAAT DOOR (ZATERDAG)Thijs