Groentje, Houtens Nieuws


Senioren Zomerschool Houten sloot positief af bij Herman van Veen28 sept 2021

De Senioren Zomerschool Houten sloot afgelopen vrijdag het programma van 2021 positief af. In totaal ruim 400 deelnemers genoten van onder meer een lezing over Faust, een fietstocht langs de Hollandse Waterlinie, jeu de boules en een bezoek aan het Utrechts stationsgebied.


De serie werd afgesloten met een bezoek aan landgoed de Paltz in Soest, eigendom van Herman van Veen. Een van de deelnemers verraste Van Veen, met een foto van hen beiden als kind. Zij was ooit zijn buurmeisje. Hij was zeer verrast en dankbaar.

Herman van Veen heeft op landgoed de Paltz een villa met een tuin daaromheen, die zijn omgetoverd tot een kunstencentrum waar tentoonstellingen georganiseerd worden en waar wekelijks optredens van jonge artiesten bezocht kunnen worden.

Bij de villa werd genoten van koffie en een lunch, afgewisseld met een

Bijzonder was de aanwezigheid van Herman van Veen zelf die verrast werd door n van de deelnemers. Zij was ooit zijn buurmeisje en zij kon hem verblijden met een foto van haar met de toen vierjarige Herman. Hij vertelde dat hij daar heel blij mee was omdat hij geen enkele kinderfoto had en hij plaatste direct die middag de foto op zijn facebook-pagina.

Voor volgend jaar hoopt de werkgroep weer een volledig programma van 25 activiteiten te kunnen aanbieden. De eerste ideen zijn al binnen waarbij de kans groot is dat een bezoek aan de Paltz daar weer bij zal zijn.Groentje