Veronica Magazine
JACQUES D'ANCONA

Jacques d'Ancona

augustus 2021

Je kent de 82-jarige presentator, theaterrecensent en coach van voetbalscheidsrechters het beste uitde Soundmixshow, waar hij als juryvoorzitter zeventien jaar lang kritische noten plaatste. “Deelnemers moeten zich afvragen: doen ze mee voor de gein, zien ze het als een herstart of is het een serieuze poging om een onvervulde droom in vervulling te laten gaan?


Als je alleen een imitatie komt doen, voeg je niets toe. André Hazes was een legendarisch man, maar zitten we wel te wachten op een nieuwe?

We hebben al meer dan genoeg aan die zoon van hem.
Als iemand op het podium van The Voice iets authentieks zou bijdragen, zou mij dat juist buitengewoon boeien. Bovendien moeten deelnemers de gunfactor hebben. Het draait erom of je ter discussie bent onder de mensen. Weten ze de volgende dag nog wie je bent?

Deelnemers moeten geen karikatuur worden, sta niet op dat podium als een gekkie. Leeftijd hoeft ook helemaal geen reden te zijn tot lolligheid.
Kijk naar mensen als Rob de Nijs, Bennie Jolink, Imca Marina, Barry Hay of zelfs Shirley Bassey, die op haar drieëntachtigste een nieuw album uitbrengt.

En de absolute top: Herman van Veen. Vijfenzeventig jaar, maar die heeft niets ingeleverd. Wereldklasse.
Allemaal geen twintig meer, maar ook geen vertoning van belachelijkheid. Daar zit power!”JACQUES D'ANCONA