AD
Showredactie

Herman van Veen 'geniet meer dan ooit' van het leven

28 jan 2020

Herman van Veen ‘geniet meer dan ooit’ van het leven. Dat vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door, waar hij te gast was vanwege zijn 75e verjaardag. Hij viert die op 14 maart.


,,Als je ouder wordt, heb je veel ervaring, je tuint nergens meer in", mijmerde Van Veen. ,,Je verzamelt alleen maar mooie herinneringen. Je kan selecteren: het filter, het werkt als een vergiet. En je hebt niet meer de verantwoordelijkheid voor kleine kinderen."

De cabaretier vindt het ook fijn dat hij overal weer terug komt. ,,Bij vrienden en bekenden. Maar je kent ook meer doden; dat is inherent aan de leeftijd." Van Veen is trots dat hij zoveel verschillende generaties in de zaal heeft. ,,Dat heeft ook te maken met het feit dat ik mijn hele leven veel voor kinderen heb gespeeld en veel kinderseries heb gemaakt."

Alfred J. Kwak

In 1976 speelde Herman van Veen zijn eerste voorstelling over de Waterlandse eend Alfred Jodocus Kwak. Van deze voorstelling werd in 1979 het eerste prentenboek gemaakt; daarna volgde een Japanse, 52-delige animatieserie die inmiddels als cult geldt.