AD/UN
Jos van Sambeek

GEBOORTEHUIS

Herman van Veen kwam weleens voorbij

7 april 2020

Wie: Peter van Santen, werkte in de ladder/steiger-branche.
Wanneer: 12 september 1941.
Waar: Kievitdwarsstraat 6.

„We woonden achter de Eeuwige Lente, de bloemenzaak van mijn vader. De ingang van ons huis zat aan de Kievitstraat. Achter was een tuin waar mijn vader kippen en kanaries hield. De winkel was geen vetpot en daarom hadden we een tijd lang twee leerlingen van de Nationale Schildersschool aan de overkant van ons huis in de kost. Ze waren een paar jaar ouder dan mijn zus en ik. Met de bloemenwinkel had ik niks, maar ik heb er wel groene vingers aan overgehouden. Ik heb altijd graag getuinierd.


Omdat er nog twee bloemenzaken in de buurt waren, hield mijn vader het voor gezien en verhuurde hij het winkeltje, eerst aan een woninginrichting, later aan een snackbar, daarna werd het een extra woonkamer.

In de buurt woonden een paar jongens die later bekend werden, de bekendste was Herman van Veen. Herman kwam weleens voorbij met zijn vioolkist als wij aan het stoepvoetballen waren en keek dan naar ons met een blik van ‘dat wil ik ook wel’.
Later voetbalden we veel achter het badhuis op het Willem van Noortplein en ik werd al jong lid van UVV, dat toen aan de Inundatiekade zat, vlak bij de Benenkluif De velden werden daarom ook de Benenkluif genoemd. In het seizoen 64/65 zat ik in het elftal dat kampioen werd van de 2de klasse.”Jos van Sambeek