De Oud-Utrechter

Voor het eerst

11 nov 2018

In het splinternieuwe boek 'Voor het eerst' schrijft onze geboren Utrechter Herman van Veen over het onbarmhartige proces van het ouder worden. Wanneer begint dat, ouderdom? Op welk moment besef je dat die jonge man is afgelost door een man op zekere leeftijd? De geest is vitaal, maar het lichaam hapert soms.


De kloof tussen nu en vroeger wordt steeds groter. De ervaringen stapelen zich op, de herinneringen verdringen elkaar. Onverschrokken gaat Van Veen de confrontatie aan met zichzelf en schrijft hij over zijn leven van toen en nu.
Over vriendschappen en vergankelijkheid, verlies en levenslust en de troost van de verbeelding. Steeds verbindt hij zijn verhalen met zijn theater- en liedteksten, waarin wonderlijk genoeg de ouderdom en de dood al sinds jaar en dag alom aanwezig blijken te zijn. Het boek 'Voor het eerst' is een zoektocht naar betekenis, speels en filosofisch, om tot het besef te komen datje ouder worden steeds weer voor het eerst doet. Het gaat vanzelf en gaat vanzelf weer over.
Herman van Veen (1945) is geboren en getogen in Utrecht, waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de hele wereld rond met zijn programma's.

Voor zowel zijn artistieke werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, vrijheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden.


Het boek 'Voor het eerst' kost 19,99 euro en is te bestellen via de bestelbon op deze pagina of via de webshop op www.deoud-utrechter.nl.