????? schreef 18 mei 1999 in het Algemeen Dagblad

Herman van Veen opent kraamkliniek in Zuid-Afrika


Pretoria - Zanger en cabaretier Herman van Veen heeft gisteren in Zuid-Afrika een kraamkliniek geopend. Hij deed dat samen met premier Mathews Phosa van de provincie Mpumalanga. De kliniek is onderdeel van het medisch centrum in de zwarte woonwijk Elandsdoorn, ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Pretoria.

Van Veen is via zijn stichtingen Columbine Foundation, de Alfred Jodocus Kwak Kleding Foundation en de Herman van Veen Foundation medefinancier van de gloednieuwe medische voorzieningen in de kliniek.

Tijdens zijn Harlekijntournee door Zuid-Afrika in 1997 ontmoette Van Veen de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Elandsdoorn een medisch centrum heeft opgericht. Daar werken nu drie artsen, een tandarts en zeventien stafleden.

De twee willen ook de voorzieningen voor de 130.000 tot 150.000 bewoners van de zwarte woonwijken rond Elandsdoorn uitbreiden met sportfaciliteiten en een cultureel Centrum met onder andere een bibliotheeken en een lokale radiozender.

Behalve Van Veen is ook de zakengemeenschap van Apeldoorn, de thuishaven van Tempelman, bereid om de ontwikkeling van de projecten in Elandsdoorn te ondersteunen.


terug naar de index