De kunstredactie van het Parool schreef 18 maart 1980

VAN VEEN NIET IN LONDENLONDEN - Herman van Veen heeft zijn serie Engelse debuut-voorstellingen deze maand afgelast. Er waren in verschillende steden in totaal zeven voorstellingen gepland met als hoogtepunt die van morgen in Londens Queen Elizabeth Hall.

Er is een streep door de serie gehaald omdat zijn Engelstalige lp ,,Fourteen Songs" niet tijdig in de winkel lag zodat er voor de in Engeland volmaakt onbekende Van Veen via radio en pers niet voldoende publiciteit meer kan worden gemaakt. Van Veen had de plaat wel op tijd opgenomen maar zijn platenfirma Polydor Engeland is in gebreke gebleven wat de fabricage betreft. Over de hoogte van de nu opgelopen schade wilde een woordvoerder bij Van Veens impresariaat/produktiekantoor Harlekijn niets zeggen, evenmin of deze schade op de platenfirma zal worden verhaald.

Van Veens schema laat niet toe dat de Engelse voorstellingen op korte termijn alsnog worden georganiseerd. Gedacht wordt nu aan eind dit jaar of begin 1981. Momenteel werkt hij in ons land een nieuwe kinderserie voor de KRO-tv af(start 22 april) en bereidt hij zijn volgende speelfilm voor die ,,Hebben en houen" gaat heten en die hij evenals ,,Uit elkaar" schrijft čn regisseert.


Het Parool, 18 maart 1980

terug naar de index