AD / UN
WOUTER DE HEUS

In actie voor het "Vergeten kind'

27 jan 2016

BILHOVEN/UTRECHT Ze zijn ze inmiddels overal te zien in en rond Utrecht: gele huisjes met daarin een roze hart gemaakt van de welbekende zelfklevende Post-it Notes.


Het 'Hartenhuisje' staat symbool voor de actie 'Ik vergeet ze niet' van de stichting Het Vergeten Kind. Actrice en zangeres Babette van Veen is een van de ambassadeurs die zich met hart en ziel inzetten. Ze doet er alles voor om aandacht te vragen voor de situatie van bijna 38.000 kinderen die een thuissituatie ontberen.

In de aanloop naar de landelijke Week van het Vergeten Kind (van 29 januari tot en met 4 februari) probeert Van Veen aandacht te vragen voor de missie die zij overnam van haar in 2004 overleden vriendin en mede GTST-ster Guusje Nederhorst.
Volgens Van Veen zitten tienduizenden kinderen in instellingen of andere opvanglocaties. "De mensen die daar voor hen zorgen doen dat met volledige inzet en aandacht. Maar de meest elementaire kinderbehoeften zoals een eigen kamer, samen een kopje thee na de schooldag of een dikke knuffel voor het slapen gaan, zitten er niet in." Speciaal voor de actieweek schreef ze het lied Kleine Strijder.

De opbrengst van de verkoop via de iTunes-store komt ten goede aan kinderen in de opvang. "Ik zong ieder jaar een nummer van mijn vader (theatermaker Herman van Veen, red.) maar dat moest een keer anders. In een eigen nummer kon ik pas echt uiting geven aan hoe dit onderwerp aan mijn hart gaat. Inmiddels pikt de radio het nummer aardig op, maar het moet nog veel meer gedraaid worden. Pas dan gaan mensen het downloaden en levert het geld op voor kinderen die onze steun heel hard nodig hebben." Eerder deze week plakte Van Veen, met hulp van Arianne West- huis van Jeugdzorg Nederland, in haar woonplaats Bilthoven de eerste Hartenhuisjes op de ramen van horecagelegenheid PK. www.hetvergetenkind.nl.WOUTER DE HEUS